2010-08-06
 16:03:00

Frågestund

Vad använder Lauren för locktång? :) Och hur gör man någon av hennes frisyrer?

Lauren brukar ha stora lockar, och använder därför en stor locktång haha. Vad locktången heter vet jag inte, men det är en 32 mm. Det finns locktänger med 25mm, som och är bra. Det blir också stora och fina lockar. Jag själv har är en OBH Nordica Björn Axen 32mm. Kollade runt på olika hemsidor och den 32mm verkar vara slut över allt. Men de fanns en 25mm, de går också bra. Vill ni köpa en 32mm så kan ni ju fråga i affären, för de finns säkert fler märken som har 32mm. Man brukar hitta locktänger på Siba,Onoff, Elgiganten, Netonnet osv + hos frisörer.



OBH Nordica Björn Axén 357 Kr

( Såhär ser min ut, fast denna är 25mm)


FRISYRER

Grunderna i hår styling

Innan vi går in på hur man gör frisyrerna, går vi igenom ett par grundläggande saker som man behöver komma ihåg när vi jobbar med värme, ditt hår  och försök till dessa olika stilar. Är du redan ett hår proffs kan du hoppa över detta.

·         Väldigt viktigt: någon eller varje gång du jobbar med värme i ditt hår ( hårfön, locktång, plattång) behöver du använda en värme skyddande produkt. Gör du inte det bränns ditt hår mer i längden, än vad den hade gjort med värmeskydd. Det är extra viktigt om du har slingor eller permanent färgmedel i håret.

·         Andra, se till att du har kvalitets verktyg som du använder i håret. Eftersom din plattång rör vid ditt hår på båda sidorna, finns det stor risk att du klyver sönder dina toppar eller bryter dem. Om du investerar i en keramik plattång sparar du ditt hår från skada och en god kvalitets locktång gör underverk.

·         Tredje, kom ihåg att denna handledning är för stilar som är lättast att göra om du har medium långt rakt/vågigt hår som Lauren har. De som har lockigt hår bör föna ditt hår rakt innan du gör dessa frisyrerna.

 

Snurrade lockat bakåt.

 

Denna frisyren är super lätt att göra. Allt du behöver är hårnålar, lite hårspray och en locktång. Om du ditt hår är väldigt lockigt naturligt, behöver du rak föna det innan. Oroa dig inte att få det perfekt, frisyren ser bäst ut ifall ditt hår blir lite mer vågigt än helt lockigt.

Fördela ditt hår i mittel bena och separera håret i grupper. Jag rekommenderar att göra de undre lagrena på håret först. För att locka, ta ca 3 cm av hår, spraya lätt med hårspray och använd en tjock locktång för att göra lösa lockar som Lauren.

Nästa, ta ca 3 cm av ditt hår från båda sidorna fram av ditt ansikte, snurra löst och dra dem bak på ditt huvud. Kläm fast med två nålar som ett X eller som vanligt och spraya igen så håret håller sig på plats.

 

Rak smakfull hästsvans

 

För att göra denna frisyren, behöver du en plattång, gummiband och hårspray. Denna frisyren rekommenderas för din ” andra hår dag” ifall du inte tvättar ditt hår dagligen, och ifall du gör det fungerar det lika bra på rent hår som på hårtorkat rakt hår.

Först, applicera en värmeskyddande produkt.

Sedan, fördela ditt hår i sidbena som på bild 1. Det gör inget ifall det inte bli bra första gången, gör om det igen så du blir nöjd. Börja platta ditt hår i delar. Börja med håret underst och platta det tills det blir pinn rakt. Äntligen, luta huvudet bak och borsta ditt hår till en hästsvans. Du kan antingen ha håret mitt i bakhuvudet som på bild ett eller mer åt sidan längre ner vid nacken som på bild 2. När du har satt upp håret i hästsvans spraya lite lätt så håret håller. Sätt i ditt diadem eller skarfs i håret om du vill ha det.

 

Pinn rakt hår med glans

 

Om ditt hår inte redan är pinn rakt, behöver du en bra kavitets plattång för att få denna frisyren.

För att göra denna frisyren, behöver du en fön, en plattång och antingen hårspray eller glans spray, beroende på hur lätt ditt hår blir rakt.

Steg ett är att använda en värmeskyddande produkt. Även om du har pinn rakt hår, föna det, dra håret nedåt försiktig tillsammans med fönen, INTE upp, för att skapa extra lenhet.

När ditt hår är tort, platta ditt hår i sektioner tills alla lockar är pinn raka.

Om ditt hår är naturligt vågigt och återvänder fort efter några timmar efter att du plattat det, behöver du avsluta plattningen med hårspray. Försök att köpa en hårspray som inte innehåller vatten som huvud ingrediens – för då kommer ditt hår bli vågigt direkt efter att du plattat det.

Om ditt hår är rätt rakt i vanliga fall eller håller sig rakt för en tid efter att du plattat det, använd en glans spray för att avsluta din frisyr.

 

 

Vågigt hår med sido lugg

För denna frisyren behövs det hårspray och en tjock locktång. 32 eller 38 mm. Är ditt hår krylligt fön torka det rakt först. Är ditt hår rakt eller vågigt, låt det torka i luften ifall det finns tid för dig till det.

Först, gör en sidbena med allt hår. Börja med underhåret och ta ca 3 cm hår, spraya de håret med hårspray och locka sedan. Sluta locka när du är ca 2 cm från roten på håret – roten vill du ha rak.

Dela upp din lugg från resten av håret när du lockat allt. Använd lite hårspray för att det ska hålla.



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: